Ampolles d’emocions

TEMPS DE LECTURA: 3 MINUTS

Benvingudes emocions! Una proposta elaborada amb la col·laboració de Daniela Escobar i inspirada en el conte d’Anna Llenas.

Una manera d’endinsar-se a través de la creativitat i el joc cap a l’educació emocional, a la vegada que connectes amb el teu fill o filla i aprèn habilitats tant importants com l’expressió emocional, l’escolta i l’empatia.

Reconèixer les pròpies emocions i la dels altres i saber-hi posar nom és el primer pas cap al benestar emocional.

Aquesta activitat vol fer-vos més fàcil parlar sobre les emocions ALEGRIA (content/a) , AMOR , CALMA, TRISTESA, RÀBIA (enfadat/da) , POR… “en fred”.

Considerant l’edat i interès de l’infant elaboreu la manualitat conjuntament, adaptant-la als vostres gustos! Qualsevol recipient (ideal si és reciclat) us pot servir.
Us recomanem mantenir aquests colors, que a més els sonaran familiar si llegiu el @Monstredecolors a casa o a l’escola, molt recomanable!

Deixeu les ampolles de les emocions visibles a algun lloc de la casa, i busqueu una estona a la setmana per anar-los omplint de moments on s’ha viscut cada emoció. Podeu escriure o dibuixar la situació que us ha desencadenat l’emoció i, si s’escau, reflexioneu sobre el que s’ha fet.

Cal buscar un clima agradable i lúdic, respectant l’elecció de l’infant de compartir o no allò viscut i permetent l’expressió lliure. Pot ser més beneficiós un “si arriba el moment que m’ho vols explicar estaré aquí per escoltar-te” que forçar la situació.

Participeu-hi tots, adequant les vostres explicacions a l’edat de l’infant. És positiu que els adults els reconeguem que també sentim emocions. Totes les emocions són bones, no així tots els comportaments que se’n derivin. Les persones adultes també sentim emocions agradables i desagradables i podem reflexionar en veu alta sobre les nostres actituds, demanar disculpes si s’escau, mantenint sempre una finalitat educativa cap a l’infant. Explicarem només el motiu si és beneficiós per ell saber-lo.

Passades unes setmanes, podeu revisar conjuntament les ampolles que vulgueu: reviure els moments positius d’alegria, amor i calma, i revisar els canvis que s’han produït en la gestió emocional de les emocions desagradables.
Us sorprendreu! 

Sentir-se llegint