CRÉIXER petits i grans

Connectar, aCompanyar i eduCar

Comencem amb la C de

No és pas casualitat. El primer pas per cuidar la teva salut i la de la família és conèixer en quin punt estem, què cerquem, i quin camí ens pot apropar cap al benestar.

Connectar, acompanyar i educar són clau en la criança per créixer i ajuden al desenvolupament socio- emocional saludable del teu fill. Tots aquests termes contenen la C de Consciència.

Et proposo que en primer lloc et fixis en tu mateix. Estàs començant un curs per la teva voluntat, amb els esforços que això t’hagi pogut suposar: des de la inversió econòmica fins el temps rescatat de sota les pedres. Dóna’t les gràcies.

Pensa també en els esforços que estàs fent des de que ets pare o mare i visualitza algunes de les experiències més boniques que hagis viscut.

Per últim, posa una espacial atenció als canvis que el teu petit ha fet en tu en els darrers mesos.

La maternitat i paternitat són motors de canvi que poden impulsar cap a una millor versió de nosaltres mateixos.

Si vols continuar en el procés de consciència et recomano reflexionar sobre unes primeres qüestions. Però d’una forma especial: oblida’t del teu rol professional. Volem que amb créixer sentis la confiança de quedar-te amb l’essència de tu mateix i les teves relacions més íntimes. Intenta respondre pensant en tu mateix i el teu rol com a mare, pare o fill.

  • Qui sóc?
  • Quines són les meves qualitats?
  • Quins són els meus punts de millora?
  • Quina emoció estic sentint ara mateix?
  • Quines emocions he sentit els darrers dies?

Bibliografia:

Postgrau Educació emocional i benestar (2020). Grup de Recerca en Orientació Psicopedagòcica de la Universitat de Barcelona.

Bisquerra, R. (2009). Psicopedagogía de las emociones. Madrid: Síntesis.