CRÉIXER petits i grans

Enfocar prop

Vetllar per la salut emocional urgeix”.

Equip CRÉIXER

I quan abans es comenci millor.

Una estratègia ben senzilla per aconseguir-ho és enfocar en la direcció correcte. Es possible que durant el teu dia posis molta atenció en els teus fills, en què fan, què no fan, què necessiten, els seus comportaments simpàtics i els inapropiats, les seves alegries, pors, inseguretats,…. és molt natural i habitual, passa a gairebé totes les famílies i està molt bé que sigui així!

Però enfocant només així la foto pot sortir molt distorsionada. I és que no és d’estrenyar que amb l’alta demanda de la criança i l’elevada pressió social hi hagi pares que a la consulta em comentin que estan desbordats i que més d’un cop se’n van al llit poc satisfets amb la seva feina com a mare i pare.

Et vull proposar 2 objectius per enfocar en la criança per créixer:

1. Posa el focus en tu abans que en el teu fill

T’ho explicaré amb un exemple pràctic.

Imagina que tens un fill de 2 anys i sou a l’autobús anant cap al pediatra. Fa estona que rondina, i poc desprès de pujar comença a plorar desconsoladament, crida i deixa caure tot el seu pes per tirar-se pel terra. Fa dies que ha començat a fer rebequeries i ja t’han dit varies vegades que és un nen amb caràcter, ai quan sigui gran!, el consentiu massa,…

Com respondries? Què li diries?

En situacions com aquestes possiblement el millor que pots fer es pensar en tu mateix, en quina emoció i sentiment sents en aquell moment. Potser així te’n adones que tu també estàs cansat perquè has dormit poquíssim (els mocs no deixen dormir als nens però tampoc als pares!), que t’estàs sentint impotent davant l’enèsima rabieta del teu fill- no havia de funcionar el consell del curs?– i molt jutjat pels 50 ulls de l’autobús que s’han clavat en tu i la personeta que més t’estimes al món.

Enfocant en aquesta direcció pots trobar un polsim de calma en situacions socialment (i permetem que digui també equivocadament) critacades.

Descobrint les teves emocions et serà més fàcil gestionar les del teu fill i atendre’l de la manera que conscientment desitgis.

Bibliografia:

1. Garrido, M.J. (2017). Etnopediatria: Infancia, biologia i cultura. OB STARE: Tenerife.

Elias, M., Tobias, S., Friedlander, B. (1999). Educar con Inteligencia emocional. Penguin Random House: Barcelona

Nelsen,J., Erwin, C., Ann Duffy,R. (2014). Disciplina positiva para preescolares. Ediciones Omega: Barcelona.

Marisa Moya, entrevista Aprendemos Juntos. https://www.youtube.com/watch?v=aBdyQgHFnnQ