CRÉIXER petits i grans

Juguem?

El joc no és un passatemps. El joc en l’edat infantil és imaginació i experiència amb diversió, però també la millor manera per descobrir el món i una oportunitat única per promoure les habilitats socio-emocionals, socials, lingüístiques i prosocials.

Jugar és fonamental en el segle XXI. Permet que el teu fill aprengui habilitats per resoldre problemes, col·laborar i buscar solucions amb creativitat.

A la vegada ajuda a desenvolupar les funcions executives: flexibilitat, control d’impulsos, atenció, centrar-se en els estímuls importants, organització, planificació, decisió, memòria de treball… el que millora el control i la regulació emocional i impulsa cap a l’èxit acadèmic i personal.

Però el joc és encara més. El joc és una oportunitat valuosa per nodrir la relació amb el teu fill. És barat però val or. Amb la simple interacció del joc “cu-cut” o titelles amb les mans mentre somrius, parles o cantes al teu fill li dones l’oportunitat de Créixer en molts aspectes.

Els pares que interactuen de forma positiva amb els seus fills, sigui jugant o explicant contes, els és més fàcil entendre la perspectiva del nen, es comuniquen de forma més efectiva i aprecien més les seves qualitats.

El joc no és només beneficiós pels nens. Pren nota! Està demostrat que jugar en família ajuda tant a petits com a grans a disminuir l’estrès!

Creus que no tens temps per jugar amb ell? Tinc bones notícies, continua llegint…

Bibliografia:

Yogman M, Garner A, Hutchinson J, et al; APP COMMITEE ON PSYCHOSOCIAL ASPECTS OF CHILD AND FAMILY HEALTH, APP COUNCIL ON COMMUNICATIONS AND MEDIA. The Powe of play: A Pediatric Role in Enhancing Development in Young Children. Paediatrics. 2018; 142(3):e20182058.